Choď na obsah Choď na menu

Robert Lewandowskis mål i siste sekund holder Barcelonas Champions League-håp i live

Robert Lewandowski scoret to sene mål for å redde Barcelona fra eliminering i Champions League i en spennende 3-3 uavgjort mot Inter Milan onsdag på Camp Nou. Barcelona draktnummeret hans vil bli godt husket. Allerede på randen i gruppe C bak Bayern München og Inter, gikk Barcelona inn i onsdagens kamp med, ironisk nok, Inter (+575) som trengte minst uavgjort for å avverge et uheldig nedrykk til Europa League. Et sent mål fra Lewandowski, hans andre av en dramatisk natt, holder dem i Champions League – men bare akkurat og sannsynligvis ikke så lenge.

Ousmane Dembele hadde ført Barcelona foran i det 40. minutt, men åpningen ble annullert 10 minutter senere av Nicolo Barella. Morsmålet kom med et minutt igjen da Robin Gosens scoret fra Lautaro Martinez’ assist. Dermed ble det 3-2. I en fotballdrakt utlignet Lewandowski for andre gang, men med fem minutter igjen av pausetid klarte ikke Barcelona å finne vinneren da Inter-sjef Simeone Inzaghi ble utvist i sluttfasen. Barcelonas Champions League-skjebne er imidlertid ikke lenger i deres egne hender, og de står fortsatt overfor en andre gruppespilleliminering på rad hvis Inter Milan vinner hjemme mot eliminerte Viktoria Plzen 26. oktober.

Med Lewandowskis heroiske tomålsinnsats for å (midlertidig) holde Barcelona fra å rykke ned, skrev den polske spiss også litt Champions League-historie. Publikum som har sett historien elsker Barcelona drakt hans enda mer. På slutten var alle utslitte, inkludert de 92 302 som var vitne til dette, skjebnen endret seg med det andre, historien nektet å bli skrevet. De 150 millioner euroene som ble brukt i sommer kom på bekostning av fremtidig fortjeneste, belånt for å holde dem på toppbordet i europeisk konkurranse, og det har ikke fungert. Andre steder i gruppe C scoret Leon Goretzka to ganger i en annen fotballdrakt da Bayern München stormet til en 4-2-seier over Viktoria Plzen.