Choď na obsah Choď na menu

Manchester City feirer nok en mester i et sent dramatisk comeback

Verten visste at en seier på den siste dagen av sesongen ville garantere tittelen, og til tross for at de gikk under 2-0, scoret den tre mål på fem minutter i andre omgang for å sende Etihad Stadium i delirium. I det ville, euforiske øyeblikket følte Manchester City den sensasjonen de hadde kjent igjen, den som var nedfelt i en glitrende statue på plassen utenfor Etihad Stadium. Supportere i fotballdrakt så at City reiste seg fra gulvet igjen og mønstret nok et sent comeback for å slå Aston Villa 3-2 og vinne Premier League-tittelen. Med bare 14 minutter igjen trakk innbytter Ilkay Gundogan en tilbake, Rodri utlignet, og så tok Gundogan vinneren på fem minutter.

"Det var en utrolig kamp," sa Gündoğan. "Men vi måtte gjøre de enkle tingene og score to mål raskt og så å ha 10 minutter på å score det tredje ga oss det rette løftet." Han vil bli husket i Manchester City drakt sin. City trengte disse tre poengene da Liverpool slo Wolverhampton Wanderers - med City-sjef Guardiola overveldet av følelser og bryte sammen i tårer ved sluttsignalet. Og City fullførte et comeback som overmannet alle disse forbeholdene, og minnet oss alle om at fotball, for alle dens problemer og politiske undertoner, alltid vil være et fantastisk spill. Skildringen av Sergio Agüero, med bar overkropp, fotballdrakt snurrer rundt hodet hans, som ble avduket tidligere denne måneden går bare 10 år tilbake i tid, men den har allerede luften ikke så mye av historie, men av folklore.

Liverpool, som kjempet med nebb og klør med City gjennom hele sesongen. Seieren mot Wolves på søndag viste seg akademisk til slutt. Til tross for all den vakre, hypnotiske fotballen som ble spilt av Guardiolas lag denne sesongen, ga City, en skygge av seg selv i tre fjerdedeler av kampen, bevis på deres motstandskraft når de trengte det mest. Ingen trodde Gundogan ville være helten i Manchester City drakt hans. Absolutt ingen. Det gjorde Guardiola. "Han kom på og forandret hele kampen," sa City-midtbanespiller Phil Foden. «Han vet alltid hvor ballen kommer til å være i og rundt boksen. Han er en så smart spiller.»