Choď na obsah Choď na menu

Lionel Messi hjelper Argentina med å sikre en storseier over Estland

Lionel Messi scoret alle fem av Argentinas mål da de fortsatte sin fine form ved å slå Estland i en vennskapskamp i Pamplona, ​​Spania. Messi, iført en nummer 10 Argentina drakt som vanlig, åpnet scoringen i det åttende minuttet fra flekken før han satte inn to til hver side av pausen for å fullføre sitt hat-trick. Det var Messis åttende internasjonale hat-trick for Argentina, men det skulle bli bedre for playmakeren. Men Messi var ikke ferdig der. Og jubelen fra supportere i fotballdrakt stoppet ikke. Med 20 minutter igjen scoret han sitt fjerde til 4-0 under bisarre omstendigheter.

Messi hadde aldri scoret fem ganger før for Argentina på seniornivå. Han scoret fem mål med Barcelona i en 7-1-seier over Bayer Leverkusen i 16-delsfinalen i Champions League 2011-12. Den syv ganger Ballon d'Or-vinneren blir den første Argentina-spilleren til å score fem i en kamp siden Jose Manuel Moreno mot Ecuador i 1942. I mellomtiden gikk han forbi de 84 målene til Ungarns store Ferenc Puskas for å bli den fjerde mestscorende i en Argentina drakt for et landslag i fotball for menn. Fjorten minutter senere betydde hans fjerde av kampen at han hadde overgått den legendariske ungareren og har nå den posisjonen direkte, bak kun Malaysias Mokhtar Dahari (89), Irans Ali Daei (109) og Portugals Cristiano Ronaldo (117).

Messi er fortsatt langt unna lederen Cristiano Ronaldo, som rykket til 117 med en dobbel i Portugals 4-0 Nations League-seier over Sveits. Den tidligere England-spissen Gary Lineker hyllet Messi med en fossende tweet. "Den ekstraordinære Lionel Messi har scoret alle 5 av Argentinas mål i kveld." skrev Lineker. I fjor hjalp han Argentina med å vinne Copa América i en blå og hvit fotballdrakt for sin første store tittel med landslaget. Messi kan nå nyte en pause over sommeren, men hvis denne prestasjonen er noe å gå etter, er han ikke i nærheten av å fullføre akkurat det.